Sjoerd Cadeau Tips

Sjoerd's Beste Cadeau Tips!

De mooiste Fender gitaren voor jouw collectie

Ben je op zoek naar goede Fender gitaren? Dan zijn er veel verschillende plekken waar je een aankoop kunt doen. Daarbij zijn er ook verschillende modellen waar je een keuze uit kunt maken. Jouw aankoop als beginnende gitarist is daarom niet eenvoudig. Zelfs ervaren gitaristen kunnen door de bomen het bos niet altijd zien. Voordat je een aankoop doet, is het altijd verstandig om te kijken waar je de gitaar aanschaft. Een van de verkooppunten is Gooise gitaren. Maar wat moet je allemaal weten over het merk en welke keuzes heb je allemaal?

De geschiedenis van Fender gitaren

Fender gitaren bestaan al voor langere tijd. Het bedrijf is namelijk opgericht in 1946 door Leo Fender. Op dat moment heette het bedrijf ‘Fender Electric Instrument Manufacturing Company’. In die tijd ging het voornamelijk om versterkers, maar hier kwamen langzaamaan ook gitaren bij. Waar het eerst alleen om lap steel gitaren ging, zijn er na verloop van tijd steeds meer modellen bij gekomen. Gitaristen kunnen daarom altijd wel een model vinden dat het beste gaat passen. Ook zijn er een groot aantal accessoires te vinden, die het gitaarspel nog eenvoudiger maken en waarmee je veel plezier beleeft. 

In meerdere prijsklassen te vinden 

De Fender gitaren komen nu onder de naam Fender Musical Instruments Corporation. Het merk heeft akoestische en elektrische gitaren, maar ook basgitaren, geluidssets, gitaar amps en bass amps in het assortiment zitten. Alle gitaren en onderdelen zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je voor langere tijd ermee kunt werken. De prijzen variëren aanzienlijk. Zo kun je voor ongeveer 50 euro al een goede gitaar in handen hebben. Je moet daarom altijd bekijken wat jij aan jouw aankoop kwijt wilt zijn voordat je daadwerkelijk een keuze maakt. Een maximaal budget vaststellen kan helpen om gerichter te gaan zoeken. 

De prijsverschillen tussen modellen 

Daarbij zit er een groot prijsverschil bij het type Fender gitaren. De akoestische gitaren zijn bijvoorbeeld het goedkoopst. Een goede akoestische gitaar kun je bijvoorbeeld al voor een bedrag van 70 euro krijgen, maar ook voor bedragen van enkele duizenden euro’s. Bij de elektrische gitaren kun je ook goedkopere varianten tegenkomen. Echter liggen deze kosten over het algemeen al hoger dan bij de akoestische variant. Daarbij lopen de dure varianten op tot 5000 euro. Zo ook bij basgitaren. Ook deze zullen te allen tijde tegen hogere bedragen aangeboden worden, waardoor het al snel duurder uit kan vallen dan je in eerste instantie gedacht had. 

Maak een keuze 

Als je zelf naar een van de Fender gitaren wilt kijken, is het altijd verstandig om niet alleen op de prijs af te gaan, maar ook naar de kleuren en andere opties te kijken. Zo heb je altijd een model dat bij je gaat passen. Indien je nog niet precies weet wat bij je past, kun je ook altijd contact opnemen met een professional. Deze kan jou alle advies geven die je nodig hebt en eventuele vragen beantwoorden. Van hieruit wordt het maken van een keuze eenvoudig.