Sjoerd Cadeau Tips

Sjoerd's Beste Cadeau Tips!

Ecologische opties met wasbare luiers

Veel mensen besluiten om wasbare luiers te gebruiken omdat ze een stuk milieuvriendelijker zijn dan normale luiers. Katoenen luiers worden meer als groene producten beschouwd omdat ze na gebruik gewassen kunnen worden in de wasmachine in plaats van weggegooid te worden. Katoenen wasbare luiers kunnen in het algemeen een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen. Wanneer je dit doet zijn de kostenbesparingen afhankelijk van een aantal factoren zoals het type en aantal gekochte luiers. Het ene merk is iets duurder dan het andere merk, daarnaast heb je ook nog B-merken waar je enig geld mee kunt besparen. Maar wanneer je hier minder over wilt nadenken zijn wasbare luiers een goede optie. 

Het bespaart ook een hoop tijd om telkens naar de drogisterij of naar de supermarkt te moeten gaan. Deze tijd kun je op deze manier veel beter spenderen met je kind of aan jezelf. De hoeveelheid luiers die je koopt helpt ook mee aan het besparen aan kosten, zo kun je grote bulk verpakkingen kopen waarbij je wat geld bespaart omdat je dus meer koopt. Veel mensen vinden dit een erg handige optie.

Een aantal wassen per dag

Hoe vaak je wast telt ook mee met hoeveel geld je bespaart, of je een korte of lange was draait en de temperatuur hiervan komt hier ook nog bij kijken. Dan zijn er nog een paar andere factoren die je iets minder goed onder controle kunt houden. Denk hier bijvoorbeeld aan hoe snel je baby groeit en hoe vroeg hij of zij zindelijk wordt. Wanneer je kind snel leert hoe hij of zij zonder luier naar de wc kan stopt het hoeven kopen van wasbare luiers. Vervolgens is er ook nog de kans op de komst extra baby’s en dan de hoeveelheid van wasbare luiers die zij verbruiken. 

Handgemaakte katoenen wasbare luiers besparen doorgaans het meeste geld, vooral als er materialen die je in huis kunt vinden worden gebruikt. Speciale stoffen zoals PUL, kunnen waterbestendigheid creëren, maar vaak zijn deze stoffen duurder en waarschijnlijk niet verkrijgbaar bij een winkel om de hoek. 

Maak zelf je wasbare luiers

Waterdichte luier hoezen zouden ook nog gebruikt kunnen worden in combinatie met de zelfgemaakte katoenen luiers of normale luiers die je in de winkel koopt en niet waterdicht zijn. Goedkopere luier hoezen komen in verpakkingen en trek je aan als gewoon ondergoed. Je hebt ook nog soorten die openen en sluiten, denk hierbij aan een wegwerpluier. Om nog extra geld te besparen zijn er energiezuinige wasmachines die minder energie verbruiken, verder zou je nog in plaats van een droger, een waslijn kunnen gebruiken. 

Sommige baby’s hebben een enorm gevoelige huid of kunnen allergisch zijn voor wegwerpluiers. Sommige baby’s kunnen ook vrij groot zijn, waardoor een op maat gemaakte wasbare luiers erg voordelig zijn. Grotere luier maten kunnen duurder zijn dan reguliere luiers. Ouders die het leuk vinden om achter de naaimachine te zitten kunnen veel voldoening halen uit het ontwerpen van katoenen luiers. Je kunt je eigen patronen ontwikkelen voor je kind zodat het perfect past en dit keer op keer hergebruiken. Wanneer je dan extra wasbare luiers nodig hebt kun je in enkele uren een nieuwe maken.